Letni koncert KD Anton Tanc Marija Gradec

Leto, ki se počasi izteka je bilo za nas Tance - člane in članice folklorne skupine KD Anton Tanc Marija Gradec precej ustvarjalno in naporno. Eden izmed večjih projektov, ki nas še čaka v tem letu, je izvedba letnega koncerta, ki se ga že močno veselimo. Vabimo Vas torej na letni koncert z naslovom "Spet je leto naokoli", ki bo v nedeljo 27.11.2016 ob 17. uri v Kulturnem centru Laško. Več ⇒

Tokrat smo se odločili, da v ospredje postavimo šege in običaje, ki so jih poznali naši predniki. Kot verjetno veste, je bilo življenje na vasi marsikdaj precej trdo in neusmiljeno, vendar so ljudje kljub vsemu našli veliko priložnosti za veselje in druženje. Največkrat so se veselili ob cerkvenih praznikih, ob zaključkih del na polju in travniku, ob porokah, krstih in še nekaterih priložnostih. Takrat so odmislili vse težave, ki so jih pestile in se prepustili veselju.

Skupaj z našo otroško in mladinsko folklorno skupino, prijatelji iz Folklornega društva Šentjur, KD Ofirovci in koledniki iz Laškega ter ljudskimi pevci Šentlenartčani vam bomo skušali prikazati in obuditi spomine iz preteklosti.

Vstopnine ni.

Kulturno društvo Anton Tanc iz Marija Gradca pri Laškem ima že več kot petintridesetletno tradicijo. V društvu nas je približno 25 članov in se ukvarjamo z raziskovanjem, ohranjanjem in predstavljanjem slovenske kulturne dediščine. Predstavljamo predvsem običaje iz domačega okolja (Laško z okolico), ki jih ob pristni domači glasbi spremljata petje in plesi iz različnih slovenskih pokrajin. V letih delovanja smo Tanci večkrat nastopali in predstavljali naše mesto - Laško širom Slovenije, našo deželo pa smo večkrat predstavljali tudi v tujini, na kar smo zelo ponosni. Obiskali smo Anglijo, Češko, Madžarsko, Hrvaško, Srbijo, Skandinavijo, Rusijo in ostale države.

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naše kontaktne osebe:

Predsednik društva: Matjaž Guček (tel.:041 290 922)

Blagajničarka: Bogomila Košec Kajtna (tel.:030 659 374)

e-mail: kd.anton.tanc@gmail.com

facebook:www.facebook.com/kdantontanc